Hulp of advies

Soms is de informatie die je online kunt vinden niet voldoende en heb je wat hulp of advies nodig bij terugkeer naar Nederland. Door je vragen gericht aan adviseurs of ervaringsdeskundigen te stellen bespaart dat niet alleen tijd maar vermindert ook eventuele frustraties.

Zaken waar je wat meer hulp bij kan gebruiken

De huizenmarkt

De huizenmarkt in Nederland is volledig uit balans en de vraag is veel groter dan het aanbod, zowel op de huur- als koopmarkt. Nederlandse regels en voorschriften zijn moeilijk te begrijpen en het vinden van een woning is al erg moeilijk voor mensen die al in Nederland wonen, laat staan voor mensen die terugkeren.

Vergelijk Telecom abonnementen

Heb je een huis gevonden? Dan is er veel te regelen, zo ook een telefoonabonnement voor een Nederlands mobiel nummer, TV en een goede internet provider. De vergelijkingstool kan tijd besparen en helpen bij het maken van de beste keuze.

i

Vergelijkingstools ZORGverzekering en Energie

Vergelijk zorgverzekeringsopties en maak een keuze uit de laagste premies en de beste dekkingen. Deze aanpak draagt bij aan een zorgeloze ervaring tijdens de verhuisbewegingen.

Ga hier naar de zorg-vergelijker

Energieleverancier – De energiemarkt is volop in beweging: Er zijn talloze contracten met wisselende prijzen en voorwaarden. bekijk en vergelijk verschillende energieleveranciers.

Ga hier naar de energie-vergelijker

 

Belasting

Een belastingadviseur speelt een cruciale rol bij het omgaan met fiscale aangelegenheden wanneer je te maken hebt met twee landen en terugkeert naar je woonland. Zij kunnen je begeleiden in het navigeren door de complexe belastingwetten en dubbele belastingheffing voorkomen.

Het is verstandig om specifieke vragen te stellen over jouw situatie, zoals hoe om te gaan met inkomsten uit beide landen, mogelijke belastingverdragen en eventuele aftrekposten die beschikbaar zijn. Op deze manier kan een adviseur je doeltreffend ondersteunen en ervoor zorgen dat je fiscale zaken soepel worden afgehandeld tijdens je terugkeer naar Nederland.

Netwerken en coaching

Als Repat (of wel terugkerende) je plek weer vinden in Nederland, hoe doe je dat? Terug naar Nederland is veel meer dan alleen een verhuisbedrijf, makelaar en school regelen. Gun jezelf de tijd om je plek weer te vinden, en weet dat je dat niet alleen hoeft te doen. Hoe gebruik je de ervaringen en kennis die je in het buitenland hebt opgedaan weer in Nederland? Is Nederland veranderd of ben je zelf veranderd of misschien beide? 

MVV – Optieprocedure

Keer je terug met een buitenlandse partner naar Nederland, die een nationaliteit van buiten de EU heeft (met of zonder kinderen) dan krijg je mogelijk te maken met de aanvraag van een visum, verblijfsvergunning en inburgering. Wil je terug naar Nederland en ben je een voormalig Nederlander, dan zijn er verschillende optie-procedures om het Nederlanderschap terug te krijgen. De wetgeving kan complex zijn, informatie beperkt en niet altijd even duidelijk. Zonder advies is het een ware uitdaging.

Advies of hulpvraag

Kies het onderwerp waar u ondersteuning in wenst.

14 + 9 =